Verhalen uit de Streek

Lees de verhalen van de boeren, telers, winkeliers en horeca eigenaren uit ons netwerk. Ieder hebben ze hun eigen drijfveren om onze wereld een stukje groener en gezonder te maken!

Flores

Bij Flores maken ze zo veel mogelijk gebruik van lokale en plantaardige producten. Verder verspillen ze niks dat nog eetbaar is.

Lees verder

De Warmoes

Deze historische tuinderij in Lent laat zien hoe er door de warmoezeniers werd geteeld vroeger.

Lees verder

Ooijs Moois

Barton vertelt over de ambities van zijn bijzondere bedrijf, van pluktuin tot olifantsgras.

Lees verder

Kaasboerderij Ravenswaard

Biologische Kaasboerderij Ravenswaard is al meer dan 50 jaar een begrip in regio Nijmegen.

Lees verder

De Moestuinen van Van Tuin Tot Bord

Romilda vertelt over haar rol als coördinator van de buurtmoestuinen.

Lees verder

Regio Oogst

Lars van Regio Oogst is bezig met het opzetten van een korte voedselketen die beter is voor boer, dier, mens en natuur.

Lees verder

Hof Bredelaar

Floor en Angelique zijn ruim twee jaar geleden gestart met een kleinschalige zelfoogsttuin.

Verhaal: Het verhaal van Hof Bredelaar

Van Tuin Tot Bord

Van Tuin Tot Bord heeft als doel om door middel van gezonde voeding bij te dragen aan meer verbinding en gezondheid in de wijk.