Zelf aan de slag!

Inspiratie nodig voor ontwerp, aanleg en onderhoud van een (kleine) eetbare moes- of stadstuin? Op zoek naar lokale subsidiemogelijkheden en het aanbod van Steenbreek Nijmegen? Op deze pagina vind je het.

Eetbare planten

Er zijn verschillende planten met prachtige bloemen die prima eetbaar zijn.  Heerlijk voor op salades, rijstgerechten, toetjes of om zo vers van de plant te eten.

Neem kijkje in de Nederlandse Eetbare Planten en Paddenstoelen Database van Permacultuur Nederland, en check de top 10 eetbare bloemen voor in de (permacultuur) tuin

Handige moestuintips

Moestuinieren is ontzettend leuk maar niet altijd even makkelijk. IVN helpt je met handige tips en trucs om van jouw moestuin een succes te maken!

Meer over natuurlijk tuinieren

Als je weet hoe je de natuur kunt helpen en een duwtje in de juiste richting geeft, kan ook jouw tuin prachtig bloeien en groeien. Lees wat de basisprincipes zijn van natuurlijk tuinieren en waar je op moet letten als je een moestuin wilt aanleggen en een teeltplan opstelt. Laat je inspireren door de AVVN.

Zoek je groene kwekerijen en tuinontwerpers?

Steenbreek Nijmegen helpt je op weg. Ga je aan de slag met het vergroenen van je tuin? En wil je veel vogels, vlinders, bijen en andere gezellige zoemers aantrekken? Kijk dan eens bij deze groene kwekerijen en tuinontwerpers

Verander jij mee?

Ontdek lokale subsidiemogelijkheden en het aanbod van Steenbreek Nijmegen.

Subsidiemogelijkheden

De gemeenten Berg & Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en Wijchen bieden diverse subsidiemogelijkheden die helpen bij het vergroenen van jouw tuin. Vind de mogelijkheden in jouw gemeente.

Subsidieregeling(en) in jouw gemeente

Check Steenbreek Nijmegen

Voor de Nijmegenaren biedt Steenbreek Nijmegen informatie over natuurlijke tuinen, de afkoppelactie Pijpekappuh en andere activiteiten

Ontdek de mogelijkheden van Steenbreek Nijmegen

INTRODUCTIE OVER PERMACULTUUR

Lees de inspiratie van Permacultuur Nederland voor een mini eetbare bostuin, een kruidenspiraal en de gemakkelijke (permacultuur) moestuin.

Richt je stadstuin van 55M² in als mini eetbare bostuin

Mini eetbare bostuin

Maak je eigen kruidenspiraal

Kruidenspiraal maken

Start de gemakkelijke (permacultuur) moestuin

De gemakkelijke (permacultuur) moestuin