Nieuw op de kaart: Lokaal aan Tafel

24 mei 2024

Bij De Streek op Tafel zetten we ons in om de lokale voedselketen te versterken en duurzame initiatieven zichtbaar te maken. Elke maand melden nieuwe, inspirerende initiatieven zich aan op ons platform en lichten we ze graag uit. Deze maand heeft onder andere Lokaal Aan Tafel zich aangemeld. Zij zijn vanaf nu te vinden op onze kaart.

Lokaal Aan Tafel begon in 2011 als een bewonersinitiatief in Nijmegen Dukenburg. Inmiddels bieden ze sinds 2022 heerlijke, duurzame maaltijden aan om af te halen of te laten bezorgen. In hun gerechten verwerken ze biologische groenten uit de regio. Groenteoverschotten worden creatief verwerkt door fermentatie en ze geven ook workshops over fermenteren en het maken van groentetaarten.

Chef Angela, gediplomeerd sinds 1992, staat aan het roer bij Lokaal Aan Tafel. Ze bereidt smaakvolle seizoensgebonden groentetaarten, soepen en salades. Deze gerechten worden op smaak gebracht met mediterrane kruiden en noten, bevatten weinig zout en kunnen lactosevrij besteld worden.

Lokaal Aan Tafel werkt nauw samen met biologische boeren en bewonersinitiatieven zoals De WijkMakerij Dukenburg. Ze verzorgen maaltijden op locatie en geven workshops in het Wijkcentrum Dukenburg.

We kijken ernaar uit om dit geweldige initiatief verder te ondersteunen. Ontdek meer over Lokaal Aan Tafel op hun pagina.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naam(Vereist)
E-mail(Vereist)