Lokaal Aan Tafel

Welkom bij de kleine catering ‘Lokaal Aan Tafel’! Hier maken we op bestelling een warme lunch met producten van de biologische landbouw uit de omgeving van Nijmegen. Bestellingen zijn mogelijk voor minimaal 6 personen, tot 3 dagen vooraf aan de bezorging.

Achtergrond

Over Lokaal Aan Tafel

Huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Aldenhof, Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maken we maaltijden op bestelling om op te halen of om te bezorgen. We koken  duurzaam, bijvoorbeeld met een hooikist om te garen en meestal gebruiken we biologische groenten uit de omgeving. Het overschot van groentes, van te grote courgettes of misvormde knolgewassen verwerken we  middels fermentaties. Bij Lokaal Aan Tafel kan men workshops aanvragen over fermenteren en groententaart maken.

Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt als de voeding goed verteerd kan worden. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk. 

Wij vinden het belangrijk dat we kunnen bijdragen aan de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase.  Kok Angela is sinds 1992 gediplomeerd kok. Zij kan uit ervaring goed omgaan met dieetrecepten.

Producten en diensten

Wij maken groentetaarten, soepen en salades. De pure hartige maaltijd-taarten zijn gemaakt met groenten van het seizoen en zijn verrijkt met mediterrane en hollandse kruiden en noten. De groentetaart is ook lactosevrij te bestellen. In alle producten is weinig zout gebruikt.

De soepen zijn van pure verse groenten verrijkt met een stukje aardappel, haver-, boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. Ook hierin is weinig zout toegevoegd.

De salades zijn eenvoudig en verfijnd met verse kruiden. Ook is een couscous- of quinoa-salade te bestellen.

Angela is gediplomeerd kok sinds 1992 en zij heeft veel ervaring met dieetgerechten.

Lokale samenwerkingen

Lokaal Aan Tafel verzorgt maaltijden bij biologische boeren op locatie en geeft workshops over groententaart bakken en groenten fermenteren, op locatie en voor bewoners in Dukenburg. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de keuken Wijkcentrum Dukenburg en we zoeken graag de samenwerking met bewonersinitiatieven in Nijmegen zoals De WijkMakerij Dukenburg.