Smaakroute Rondje Zuid

Maak kennis met inspirerende natuurinclusieve stadslandbouw locaties in Nijmegen Zuid

Geniet van deze bijzondere plekken

Smaakroute Rondje Zuid neemt je onder andere mee langs diverse stadslandbouwinitiatieven zoals de biologische boerderijwinkel De Pantry, voedselbossen Heerlijke Bosgaard, Dassenhof, Werelds en Novio. Ook de verscheidenheid aan (zelfoogst)tuinderijen, zoals Het Heerlijke Land, Gelukkige Groentes en de Waalwortel zijn te bewonderen.

Onderaan deze pagina vind je meer over deze voedselinitiatieven.

De Route

Klik hier om de route in Google Maps te bekijken: Smaakroute Rondje Zuid

De locaties

Landgoed Grootstal, de Pantry

Bij het assortiment staat de productie van gezond, onbespoten voedsel van veerkrachtige bodem centraal. Met jouw aankoop steun je de boer, het landschap en de natuur dicht bij huis. 

Voedselbos Heerlijke Bosgaard

Arbres ontwikkelt een voedselbosgaard in rijen op landgoed Grootstal. Binnenkort verwachten we de eerste bessen te kunnen oogsten, die bieden we aan via de Pantry, de onbemande winkel aan de Grootstalselaan

Zelfoogstmoestuin Het Heerlijke Land

Het Heerlijke Land is een zelfoogsttuin in Malden waar groente geteeld wordt voor 150 buurtgenoten. Het is een CSA (Community Supported Agriculture). Oogstdeelnemers betalen bij de start van het seizoen een bedrag om gedurende het seizoen wekelijks te oogsten

Hoogstam fruitboomgaard De Elshof

Boomgaard

Voedselbos Werelds

Een voedselbos met een werelds karakter. Een circulair voedselsysteem én ontmoetingsplek voor groot en klein, dorps en werelds. Waar elke plant eetbaar is, nieuwe talen ontdekt kunnen worden en je even stilstaat bij ‘ de onbekende vluchteling’.

Kiemkracht64

Kiemkracht64 is een 1,2 hectare eetbaar landschap met daarop een prachtig aardehuis. Op het land worden gewassen op natuurlijke wijze geteeld in de moestuin en het voedselbos. Het aardehuis is een bijzonder en duurzaam gebouw voor verschillende activiteiten.

De Dassenhof

Voeselbos en zelfpluktuin. De Dassenhof voedt zowel de mond als de fantasie. Er groeien huisjes, boompjes en beestjes. Er groeien wilde plannen; er groeien wilde planten. We laten u er graag van meegenieten.

Zelfoogstmoestuin Gelukkige Groentes

Bij Gelukkige Groentes geloven we dat voedsel voor positieve verandering kan zorgen. Dit doen we op onze pluktuinen door in samenwerking met natuur prachtig voedsel te telen waar onze leden, wij als boeren maar ook onze omgeving gelukkig van wordt.

Natuurtuin Goffert (kruidentuin)

Binnen de Nijmeegse stadsgrenzen en aan de rand van het Goffertpark vind je de Natuurtuin. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in totaal liggen er 13 verschillende landschappen in dit kleine stukje park. Het zijn landschappen die je ook in de omgeving van Nijmegen tegenkomt.

Waalwortel

Regeneratieve zelfoogsttuin. Waalwortel is een groene oase, verstopt achter voormalig vrouwenklooster Sancta Maria. Douwe en Ella verbouwen hier voor 40 oogstdeelnemers met de no dig methode. Dit zorgt voor smaakvolle groente en een rijk bodemleven.

Voedselbos Novio

Voedselbos Novio is een openbaar park van circa 1,5 hectare aan de westrand van de stad.