Smaakroute Rondje Noord

Maak kennis met inspirerende natuurinclusieve stadslandbouw locaties in Nijmegen Noord

Geniet van deze bijzondere plekken

Laat je tijdens deze route verrassen door de diverse tuinderijen als Land van Ooij, Hof Bredelaar, Herenboeren Lingezegen en De Warmoes. Verder kom je langs boomgaarden, natuurakkers en een theetuin.

Onderaan deze pagina vind je meer over deze voedselinitiatieven.

 

De Route

Klik hier om de route te bekijken: Smaakroute Rondje Noord

De locaties

Vereniging Land van Ooij, Dijkgraaf van Wijckweg 101, 6522 KS Nijmegen

Het Land van Ooij wil door middel van de biologische tuin, mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar brengen.

Kasje van Doornik

Op Landgoed Doornik vindt u natuurtuin en theehuis Lingezegen. In het ‘kasje van Doornik’ kunt u koffie en thee drinken. Deze kas is bewaard gebleven als aandenken aan de vele kassen die hier hebben gestaan.

Stichting Doornik Natuurakkers

Het landschap verrijken door bescherming en herstel. Stichting Doornik Natuurakkers combineert biologisch-dynamisch boeren met vogelbescherming.

Zelfoogsttuin Hof Bredelaar

Hof Bredelaar is een kleinschalige zelfoogsttuinderij waar op biologische wijze groenten, fruit, kruiden en snijbloemen geteeld wordt.

Herenboeren Lingezegen

Herenboeren zijn eigenaar, producent en consument van hun éigen boerderij. De boerderij produceert verse groenten, fruit, en – in de toekomst – ook eieren en af en toe vlees.

Bellefleur Boomgaardbeheer

Deze oude boomgaard in de Woerdsestraat is een relict van de fruitteelt uit de vorige eeuw, met hoogstambomen en veel oude rassen zoals Dijkmanszoet en Précoce de Trevoux.

Boomgaard 't Perenlaantje

Stichting Cobomen is voor beheer en behoud van oud groen in Nijmegen. Vanaf 2014 hebben we ons met name ingezet voor 4 oude boomgaarden in Nijmegen Noord. Eén daarvan is 't Perenlaantje.

Historische Tuinderij Lent, Warmoes

Bij de Warmoes laten ze zien hoe er door de warmoezeniers geteeld werd. Bij De Warmoes werken ze met verschillende gewassen en teeltmethoden, uit verschillende perioden waarin de warmoezeniers actief waren.