Podcasts

Heb jij je ooit afgevraagd waar je eten vandaan komt? Ben je benieuwd hoe je bewuster met voedsel om kunt gaan? Dan zijn deze podcasts wellicht iets voor jou! Ze inspireren tot een bewustere omgang met voedsel. We brengen hier podcasts en fragmenten van andere initiatieven onder de aandacht die aansluiten bij onze missie van het bevorderen van lokaal, gezond en duurzaam eten. In onderstaande podcasts vind ook je interessante gesprekken met voedselinitiatieven uit het Rijk van Nijmegen.

Podcast icoon

Uit de regio

024/7 - Te gast: Gelukkige Groentes

Jorian Damen (Gelukkige Groentes) is misschien wel de meest growth hackende stadsboer van Nijmegen. In deze 64e aflevering van 024/7 praat Joris van Meel met Jorian over waarom hij stopte in het bedrijfsleven en stadsboer werd bij Gelukkige Groentes.

Luister hier

024/7 - Te gast: Kiemkracht64

In deze 54e aflevering van 024/7 praat Joris van Meel met Marion over hoe zij in haar twintiger jaren naar tropisch Afrika trok, na meer dan 15 jaar terugkwam om in Nederland in de natuur te werken en nu al bijna 10 jaar Kiemkracht64 runt: land van mogelijkheden!

Luister hier

024/7 - Te gast: De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel) is misschien wel de radicaalste kok van Nijmegen. In deze 62e aflevering van 024/7 praat Joris van Meel opnieuw met Emile. Onder andere over de verhuizing naar het nieuwe pand en de groei in personeel en professionaliteit.

Luister hier

Podcastseries

Voedselboscast

We zijn het al heel snel oneens met elkaar. Over de toekomst of over de manier waarop we landbouw en natuur versterken. En dat is prima, zolang het een open discussie blijft. Ontmoeten en begrijpen we elkaar nog genoeg? En hoe belangrijk is dat voor de ontwikkeling van voedselbossen?

Luister hier

Eet samen, Eet lokaal

Lokaal Voedsel in de breedste zin van het woord wordt steeds belangrijker. Moestuinen, stadstuinen, voedselgemeenschappen kunnen bijdragen aan gezond eten, gezonde mensen, sociale cohesie, voedselzekerheid, klimaatadaptatie, armoedebestrijding, een gezonde leefomgeving en een gezonde planeet.

Luister hier

Het Voedselkabinet

Kan je de wereld verbeteren met eten? In deze podcast laten we horen hoe je gezonder, eerlijker en duurzamer kan eten. In Het Voedselkabinet ontrafelen Helen Kranstauber en Samuel Levie, samen met gasten, de verhalen achter onze dagelijkse kost.

Luister hier

Investing in Regenerative Agriculture and Food (Engels)

We talk to the pioneers in the regenerative food and agriculture space to learn more on how to put our money to work to regenerate soil, people, local communities and ecosystems while making an appropriate and fair return.

Luister hier

PlanEET B

In de nieuwe podcast PlanEET B zoekt culinair journalist Laura de Grave naar de verhalen achter ons bordje avondeten. Kom alles te weten over het verduurzamen van ons bordje avondeten.

Luister hier

De Kortere Keten

In deze podcastserie gaat de presentator in gesprek met zes bedrijven die hun producten afzetten in de korte keten. De Food&Agribusiness podcast is onmisbaar als het gaat om het laatste nieuws voor de professional in de food- en agrisector.

Luister hier

Door naar deze podcasts en fragmenten te luisteren, kun je meer leren over de uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van lokaal, gezond en duurzaam eten. We hopen dat deze bronnen je inspireren om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan een positieve verandering in de voedselwereld. Heb je nog tips voor podcasts die hier niet mogen ontbreken? Mail naar info@destreekoptafel.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe podcasts en andere interessante initiatieven door je aan te melden voor de nieuwsbrief en ons te volgen op sociale media!

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naam(Vereist)
E-mail(Vereist)