Waalgaard

In het hart van de jonge voedselbosgaard ligt een zelfoogstmoestuin, waar oogstgenoten wekelijks hun verse groenten en kruiden komen oogsten. Ook van het fruit en de vaste groenten kan al wat meegenomen worden. Lid worden kan via de website.

Achtergrond

Wij geloven dat de landbouw anders kan. Met lokale betrokkenheid. Met een hoge biodiversiteit, en ruimte voor natuur. En met waardering voor de boer. Bij de Waalgaard ontwikkelen we een voedselbosgaard en moestuin die hier het voorbeeld van wil zijn. Productief en inclusief. Jij kunt daar aan bijdragen.

Producten en diensten

Honderden verschillende soorten groenten, kruiden en fruit worden geteeld in dit paradijsje aan de Waal. Beter dan biologisch, want er worden geen chemicaliën gebruikt. Op de Waalgaard eten we met de seizoenen mee, dus aardbeien in de zomer en mispels in de winter. Ook zorgen we ervoor dat er volop ruimte is voor het herstel van de biodiversteit en geven we mensen een kans om bij te dragen aan de maatschappij. Als vrijwilliger, in een werkervaringsplek, als oogstgenoot of lid van de coöperatie. We kennen vele vormen van betrokkenheid.

Lokale samenwerkingen

Met een community van 26 leden, 18 vrijwilligers, 22 deelnemers aan werkervaringsplekken, 2 stagiairs en 5 vaste medewerkers zorgen we voor wekelijks vers en lokaal voedsel voor 150 monden. Met elkaar bouwen we aan een plek waar ruimte is voor mens en natuur.