VoedselHub Nijmegen

We halen voedseloverschotten op bij lokale boerderijen, stadstuinen en (super)markten en verdelen dit onder sociale eet-initiatieven in de Regio Nijmegen. Zo zijn we tegen voedselverspilling, armoede en eenzaamheid en voor gezond lokaal eten voor iederéén.

Achtergrond

Onze missie is duidelijk en krachtig: voedselverspilling tegengaan, gezond voedsel toegankelijk maken voor iedereen, en duurzaam menselijk potentieel ontwikkelen door kansen te bieden aan mensen in een kwetsbare positie.

In september 2023 is de VoedselHub Nijmegen gestart. Dit initiatief is ontstaan door  drie partijen: het Huis van Compassie, VoedselSurplus en Plan_A. Samen hebben zij snel steun gevonden bij de gemeente Nijmegen en een breed maatschappelijk draagvlak verworven.

Het Huis van Compassie is de kartrekker in dit project en levert de vrijwilligers en het menselijke kapitaal. De Voedselsurplus heeft expertise in het opzetten van dit soort initiatieven en Plan_A verleend de ruimte waar de koelcel van de VoedselHub staat gratis.

 

Lokale samenwerkingen

Op dit halen we bij 15 leveranciers eten op, veelal uit het netwerk van de streek op tafel en verdelen dit onder meer dan 25 sociale restaurants. Dit zorgt ervoor dat we zo’n 1500 maaltijden per week ondersteunen door een groep van 15 geweldige vrijwilligers.  Heb jij als producent voedseloverschotten over? Heb jij vrijwilligers nodig om te helpen oogsten op het land?  Neem dan contact op met coördinator Gwendolyn Verburg. We dragen graag bij aan dit prachtige lokale netwerk en helpen de voedselketen te verkorten en toegankelijk te maken voor iederéén.

 

Contact:

Gwendolyn Verburg

voedselhubnijmegen@gmail.com

0643509716