Terug naar overzicht

VoedselHub Nijmegen

We halen voedseloverschotten op bij lokale boerderijen, stadstuinen en (super)markten en verdelen dit onder sociale eet-initiatieven in de Regio Nijmegen. Zo zijn we tegen voedselverspilling, armoede en eenzaamheid en voor gezond lokaal eten voor iederéén.

Achtergrond

De VoedselHub Nijmegen is in september 2023 ontstaan door initiatiefnemers Huis van Compassie, VoedselSurplus en Plan_A.

Inmiddels is het Huis van Compassie de kartrekker. Het Huis van Compassie heeft als missie om de ander te behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. Dit betekent ook zorgdragen voor de planeet.

 

Lokale samenwerkingen

Op dit halen we bij 15 leveranciers eten op, veelal uit het netwerk van de streek op tafel en verdelen dit onder meer dan 25 sociale restaurants. Die zorgt ervoor dat we zo’n 2000-3000 maaltijden per week ondersteunen met een groep van 15 geweldige vrijwilligers.  Heb jij als producent voedseloverschotten over? Heb jij vrijwilligers nodig om te helpen oogsten op het land?  Neem dan contact op met coördinator Gwendolyn Verburg. We dragen graag bij aan dit prachtige lokale netwerk en helpen de voedselketen te verkorten en toegankelijk te maken voor iederéén.

 

Contact:

Gwendolyn Verburg

voedselhubnijmegen@gmail.com

0643509716