Stadsboer Jelle

Gezonde en lekkere groentes telen zonder de kosten bij de natuur te leggen. Dat is mijn streven. Dus geen kunstmest of landbouwgif, geen fossiele tractor. En het mooie is, dat hoeft ook helemaal niet! Doe je mee en ontvang je ook wekelijks een groentepakket?

Achtergrond

Aan de westrand van Nijmegen verbouw ik meer dan 50 verschillende groentes. Ik gebruik een mix van agro-ecologische en regeneratieve teelttechnieken. Dat betekent geen synthetische meststoffen, herbiciden of insecticiden, maar ruimte voor natuur op het land om insecten aan te trekken. Geen landbewerking met een tractor, maar de bodem in rust laten en zorgvuldig opbouwen met natuurcompost. Zo kan het bodemleven floreren en bewerken bodemdiertjes de grond voor ons. In combinatie met een grote diversiteit aan gewassen ontstaat er een gezond natuurstimulerend systeem dat zorgt voor een toename van biodiversiteit, koolstofopslag en een grotere buffercapaciteit voor water. En daarmee ook voor gezonde gewassen en lekkere voedzame groentes!

Eerlijk en Solidair: voor het groentepakket betaal je bij mij naar draagkracht via het systeem van solidaire betaling. Zo zijn mijn groentes voor iedereen betaalbaar én is het voor mij als als agro-ecologische boer mogelijk om eerlijke groentes te telen.

Producten en diensten

Groentepakket-abonnement gedurende 30 weken van mei tot december. Keuze tussen zelf ophalen op tuinderij of thuisbezorgd met de bakfiets