Ooijs Moois

De zelfpluktuin van de familie Arnts is de perfecte plek voor een uitje voor jong en oud. Iedereen kan hier zichzelf vermaken door eigen frambozen, bramen of bessen te plukken óf een mooi veldboeket samen te stellen.

Achtergrond

Samen de natuur (her)ontdekken, gezond snoepen en genieten van de rust en ruimte van de Ooijpolder, dat is wat Ooijs Moois biedt. Als zelfpluktuin werken wij natuurgetrouw en houden rekening met de natuur & omgeving. Daarnaast verkopen wij verschillende producten als sappen en jammen van eigen productie.

De familie Arnts en haar team staan van 1 juni tot 1 oktober voor u klaar op woensdagmiddag (13:00 uur – 18:00 uur), vrijdag en zaterdag (10:00 uur – 18:00 uur).

Komt u ook uw bakje vullen?

 

Producten en diensten

In de zelfpluktuin wordt er in een kas en onder regenkappen geteeld. Zo hebben wij in het hele seizoen (juni-oktober) fruit. In de kas staan frambozen en twee soorten bramen, waarvan één braam- frambooshybride (Silvan). Buiten onder de regenkappen staan nog meer frambozen, bramen en rode-, zwarte-, witte-, & blauwe bessen. Bij binnenkomst koopt u uw bak en vult deze al gaande weg tussen het fruit.

Naast het fruit kunt u ook uw eigen bos veldbloemen plukken. Aan de hand van verschillende groottes van ringen stelt u zo een mooi boeket samen.

Ook verkoopt Ooijs Moois naast de verse producten ook appel-frambozencider, Mooijsap.co Social Juice (diverse eigengemaakte vruchtensappen) en roodfruitjam.

Lokale samenwerkingen

Naast de zelfpluk werken enkele dagen in de week mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van zorginstelling Pluryn (locatie Kemnade) op het bedrijf. De samenwerking tussen Ooijs Moois en Pluryn is een mooi beeld van participatie, met als doel dat de cliënten van Pluryn weer een plaats in de maatschappij krijgen.

Begin van de herfst is Zorgboerderij Buitenleven van Groesbeek naar de Ooij verhuist. In samenwerking met Ooijs Moois worden drie dagen per week ouderen opgevangen met een vorm van dementie of geheugenproblemen. Deze ouderen wonen nog thuis, maar kunnen op deze manier weer deelnemen aan de dingen in het dagelijks leven.

Daarnaast start Gelukkige Groentes in 2023 met hun tweede groente zelfpluktuin op het terrein van Ooijs Moois. Op deze manier komen twee verschillende zelfpluk concepten samen op één terrein.

Andere bedrijven en organisaties waarbij Ooijs Moois samenwerkt zijn de Beekse Ridder, Mooijsap.co, diverse horeca als De Tornsche Molen en Oortjeshekken, SPAR Looijschelder Ooij & Leuth.