Educatieve Kruidentuin

Educatieve natuurtuin incl kruidentuin aan de rand van het Goffertpark.

Achtergrond

Binnen de Nijmeegse stadsgrenzen en aan de rand van het Goffertpark vind je de Educatieve Natuurtuin.
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in totaal liggen er 13 verschillende landschappen in dit kleine stukje park. Het zijn landschappen die je ook in de omgeving van Nijmegen tegenkomt.

De Stichting van de educatieve natuurtuin heeft als doel “Het in stand houden, beheren en onderhouden van een publiek toegankelijke natuurtuin voor het aanbieden van natuur-educatieve activiteiten om mensen kennis te laten maken met en te laten genieten van een verscheidenheid aan natuurlijke biotopen. De natuur-educatieve activiteiten richten zich daarbij primair op leerlingen van basis-en voortgezet onderwijs, secundair op op geïnteresseerde volwassenen, buurtbewoners en wandelaars.”

De aangelegde kruidentuin is om van te genieten en ter inspiratie, het heeft niet de mogelijkheid kruiden te oogsten.

 

 

Producten en diensten

Kruiden zijn planten die door mensen gebruikt worden voor een bepaald doel. Je kunt ze grofweg indelen in drie groepen.

  • Geneeskruiden kunnen helpen met het genezen van ziekten of kunnen de gezondheid ondersteunen zoals smalle weegbree, duizendblad, bijvoet en sint-janskruid.
  • Keukenkruiden geven voedsel extra geur, smaak of pittigheid. Bekend zijn peterselie, selderij, bieslook, bonenkruid, tijm en dragon.
  • Verfkruiden worden niet veel meer gebruikt. Voorbeelden zijn wede (voor de kleur blauw), karmozijnbes (rood) en verfbrem (geel).