Moestuin Het Doorniks Hof

Moestuinvereninging De Lentse Aarde. De Lentse Aarde is ontstaan uit een initiatief van een paar enthousiaste tuiniers die het niet langer zonder moestuin wilden stellen.

Achtergrond

Die moestuin vonden we uiteindelijk op Smitjesland waar de gemeente tijdelijk bouwgrond beschikbaar stelde. Dat werd een langer verblijf en toen we dan uiteindelijk weg moesten viel dat menigeen zwaar.

In de winter van 2020-2021 vond de verhuizing plaats naar een definitieve stek, nu in de idyllische schaduw van de Waaldijk. In het Park Lingezegen, dicht bij Huize Doornik ligt nu een bloeiende moestuin: Het Doorniks Hof.

In overeenstemming met de opzet van Park Lingezegen is gekozen voor een biologische opzet van de moestuin. Sommige tuinen volgen daarbij de ideeën van de permacultuur maar in elk geval vind je op de tuin geen bestrijdingsmiddelen, wordt geen kunstmest gebruikt en is kunststof vermeden bij de inrichting.

Wandelend door de tuin (het is een openbaar toegankelijk terrein) zal de veelheid aan vormen en beplanting opvallen. Traditionele groente (prei, bietjes en wortel) wisselen af met bloeiende bloemen, vergeten groenten en kleine stukjes ‘voedselbos’.
Er zijn twee percelen gereserveerd voor leerlingen van basisschool “ Het Talent” en voor de BSO’s van Kion in Lent.

Kom gerust een keertje langs en geniet met ons van dit kleine stukje paradijs.