LekkerLokaal

Thuisbezorging van de producten van al onze lokale (Rijk van Nijmegen) biologische boeren, telers, tuinders, bakkers en slagers We halen jouw boodschappen 's ochtends op (vaak dagvers geoogste groenten) Curculair, inpakplastic-arm, geen voedselverspilling

Achtergrond

LekkerLokaal is al een hele tijd geleden begonnen uit frustratie van oprichter en eigenaar Alphons Kees die zijn geld wilde uitgeven aan mooie producten van lokale duurzame boeren en producenten en dat toendertijd voor een Maldenaar een onmogelijk opgave vond. Waarom is er geen gek die dat “even” geregeld en mogelijk gemaakt heeft, vroeg hij zich af. Die gek werd hij uiteindelijk zelf (en dat “even” klonk wel heel makkelijk :-))

Inmiddels is LekkerLokaal van een moeizaam startend eenmansbedrijfje uitgegroeid tot een florerend en vrolijk bedrijf met meerdere medewerkers. De uitgangspunten van ooit staan nog steeds, maar zijn in de loop der jaren aangescherpt richting “optimale” duurzaamheid  (waar we nog net niet helemaal zijn).

  • We faciliteren het gebruik van onze lokale mooie biologische producten zo veel als we kunnen. We zijn er voor alles en iedereen die eerlijke (duurzame) lokale producten wil gebruiken.
  • We zijn open in wat we doen en hoe we het doen, hebben geen geheimen en zijn integer.
  • We gebruiken zelf geen inpakplastics en stimuleren onze partners dat ook niet te doen.
  • We voorkomen afval, hergebruiken alles en gooien geen voedsel weg.
  • We willen bijdragen aan een gezonde (voor mens en bodem), eerlijke, duurzame lokale voedselgemeenschap met mooie natuurvriendelijke kleinschalige bedrijven

 

 

Producten en diensten

Lees je dit als particuliere geïnteresseerde of nieuwsgierige in wat we doen? Op onze site www.lekkerlokaal.nl kun je een kennismakings-bestelling doen. Bevalt het je wat we doen en wat je krijgt heb je de mogelijkheid om “vaste klant” te worden. Daar is niks vasts aan trouwens. Je kunt de bezorging van je boodschappen aan en uit zetten en met een opzegtermijn van enkele dagen je klantzijn stopzetten. Als vaste klant kun je je weekboodschappen (bijna helemaal) op maat samenstellen. Een meerzaden brood van bakker Arend en het maisbrood van de Knollentuin. 800 gram oude kaas van Ravenswaard en 400 gram jongbelegen geitenkaas van t Ketelbos. 6 of 26 eitjes van de Zwaanheuvelhoeve. 3 of 7 soorten groenten voor 1 of 8 personen van de Lijsterbes, Gordons Spoor of Zonneklaar. Etc. etc. We kunnen onze klanten bijna volledig maatwerk leveren met ons systeem. Ooit maken we dat via de site mogelijk maar met de “simpele” bestelling via de site als opstapje kun je dat systeem daarna zo binnenrollen.

We leveren ook werkfruit aan een heel aantal bedrijven in Nijmegen en omgeving. Dat is de minst duurzame tak van sport die we beoefenen want biologisch fruit vindt nog weinig aftrek en zonder exotisch fruit erbij hebben bedrijven geen interesse in een “lokale” fruitmand. Maar het is voor ons een fijne extra om onze rondjes met de bus efficiënt te houden. De inkoop gaat naar lokale tuinders en het zorgt voor ons voor wat extra geld. Wat we goed kunnen gebruiken voor minder (of niet) rendabele, maar wel super duurzame of circulaire dingen.

En omdat we er zijn voor iedereen die dat wil: ja, we leveren ook aan horeca en winkels. Onze meerwaarde daar is beperkter omdat door de grotere hoeveelheden per bestelling en de korte afstanden, de producent en teler vaak beter zelf kan leveren. Maar hier en daar is onze meerwaarde er wel. Zo voorzien we een aantal winkels en ook wat horeca onder meer van kazen, eitjes, fruit en sap van lokaal biologische afkomst.

Lokale samenwerkingen

Al met al zijn we eigenlijk een mooie lokale spin van het duurzame biologische voedsel-web van (het Rijk van) Nijmegen. We hebben lijntjes naar alle biologische telers en bedrijven in de omgeving en halen daar de producten. En we hebben lokale klanten van allerlei soort. Een heel fijne en mooie rol die ons goed past, want, al telen en produceren we niets zelf, zonder spinnen is er geen web. Maar, anders dan de echte spin: we willen je niet vangen in ons web om je te eten maar om je gezond en lekker te láten eten En, om onze lokale voedselgemeenschap en bodem duurzamer en meer circulair en gezond te laten zijn.