Terug naar overzicht

Lekker Lupine

Lupine op ieders bord! Lekker Lupine! stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische en natuur-inclusieve lupinebonen in Nederland.

Achtergrond

Lekker Lupine brengt plantaardige eiwitten in de vorm van lokaal geteelde lupinebonen terug op de Nederlandse akkers en het bord.

We telen lupine, ontwikkelen en verkopen lupine producten, inspireren, delen kennis en activeren.
Hoe meer lokale lupine we consumeren, hoe meer telers kunnen aansluiten. Dat is goed voor de boer, het klimaat en jouw gezondheid.

We zijn super trots op de betrokken telers, die samen met ons hun nek uit steken en pionieren om dit waardevolle en eiwitrijke gewas weer terug op de NL akkers en de borden te krijgen

Producten en diensten

We focussen op deze 3 pijlers, tegelijkertijd:

1. Teelt en teelt ontwikkeling
2. Afzet en productontwikkeling
3. Community: van consument t/m zaadleverancier

– We binden en verbinden biologische, biodynamische en natuur-inclusieve telers. We hanteren een coöperatief model, en hebben een pool met bio telers en natuur-inclusieve telers – waaronder de LuPeel telers uit de Peel

– We delen kennis over lupineteelt met aangesloten lupinetelers

– We stimuleren productontwikkeling zodat er een breder assortiment op de markt beschikbaar komt.

– We brengen vanaf najaar 2024 ook zelf producten als spreads en meel op de markt onder eigen label

– We verbinden en werken samen met de gehele voedselketen, kennisinstellingen, overheden, consumenten en overige belanghebbenden.

– We geven bekendheid aan lupine voor humane consumptie.

– We verzamelen, initiëren en delen wetenschappelijke en toegepaste kennis.

– We zijn te boeken (betaald) voor bijeenkomsten en events om lezingen te geven inspiratiesessies te verzorgen en natuurlijk proeverijen.

– Als service naar lupinefans met een moestuin bieden we begin 2025 weer zaaizaad voor in de moestuin via onze webshop.

– We brengen vanaf 2025 ook zelf producten als spreads en meel op de markt onder eigen label LuPien Cuisine.

Lokale samenwerkingen

Wij maken gebruik van lokale telers: