Kloosterboerderij van Buuren

Kom naar Kloosterboerderij van Buuren, waar je de boerderij kunt bezoeken en kunt zien hoe de buitenvarkens, koeien en kippen leven in alle ruimte. We maken het vlees van ons vee zelf klaar in onze eigen slagerij, dat betekent kwaliteit voor u!

Achtergrond

Kloosterboerderij van Buuren staat voor dierwelzijn en kwaliteit van leven voor de dieren, om vervolgens een hoog kwalitatief stukje vlees te kunnen klaarmaken voor de klant.

Robert en Mirjam hebben allebei aan Wageningen Universiteit gestudeerd, daarna gewerkt en hebben nu hun boerderij in Horssen sinds 2018.

Ze houden hier buitenvarkens, vleeskoeien die in de zomer buiten lopen en in de winter in een ruime stal staan en scharrelkippen. Ook is er een moestuin, is er op het land plaats voor biodiversiteit, voor een bloemakker met bijenkasten en agrarisch natuurbeheer.

 

Producten en diensten

Kom naar Kloosterboerderij van Buuren, waar u de boerderij kunt bezoeken en kunt zien hoe de buitenvarkens, koeien en kippen leven.

We maken het vlees van ons vee zelf klaar in onze eigen slagerij. Van een losse biefstuk of burger, tot groot BBQ vlees of een vleespakket, we zijn van alle markten thuis. Ook snijden we vleeswaren en hebben we Beter Leven kip, eieren van onze vrije uitloopkippen en groenten uit de moestuin (in het seizoen).

Een cadeautje of even wat lekkers erbij? We hebben ook biologisch sap, en ijs en bier, wijn en biologische thee en jams uit de regio.

Tijdens openingstijden kunt u vrij rondkijken op de boerderij. De kinderen mogen spelen en er is ook een speurtocht. Ijsje erbij en je uitje is compleet!

Houdt u van wandelen of fietsen? Vanaf onze boerderij kunt u het Boerenwandelpad van Horssen wandelen (5,8km) of uw fietsroute plannen vanaf Fietsknooppunt 92.

Graag tot gauw!

Oja, wij hebben de maximale 3 sterren Boert Bewust certificering en zijn Vijfsterren Varkensboer (st. Varkens in Nood). Dan weet je zeker dat je goed vlees eet ;).

Lokale samenwerkingen

Onze producten vindt u ook bij Landwinkel De Zandroos in Afferden, bij PLUS supermarkt in Druten.

Bij café restaurant De Gouden Leeuw in Druten staat onder andere ons vlees op de kaart en bij tankstation Croonen aan de maas en waalweg verkoopt men broodjes hamburger met onze hamburgers.

Tenslotte worden onze borrelworstjes verkocht in landwinkel Theunissen en Peters in Horssen.

In de zomer vindt u ons op de streekmarkt in Horssen en met regelmaat op een andere markt.

Jaarlijks organiseren we in ieder geval een open dag en tijdens openingstijden mag iedereen de boerderij bezoeken.

Tenslotte organiseren we met collega boeren van Boert Bewust activiteiten voor zichtbaarheid en verbinding met burgers en boeren.