Herenboeren Nijmegen

Herenboeren zijn eigenaar, producent en consument van hun éigen boerderij. De boerderij produceert verse groenten, fruit, eieren en af en toe vlees. Behalve lekker en gezond, is dat ook nog eens leuk en leerzaam. Doe je mee?

Achtergrond

De coöperatie Herenboeren Nijmegen zoekt naar een geschikte locatie. Op het adres op deze site vind je een QR code met inspirerende podcast over Herenboeren Nijmegen.

We gaan met ondersteuning van Herenboeren Nederland een kleinschalig gemengd boerenbedrijf realiseren; een zogenoemde Herenboerderij. Onze drie pijlers zijn natuurgedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We vragen geen biologische certificering aan voor onze boerderij. Het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je zelf van eet?

Producten en diensten

We produceren groente, fruit en – in een latere fase – eieren en af en toe vlees voor onze leden. Wil je meer weten over hoe wij samen duurzaam voedsel gaan produceren en hoe je aspirant lid kunt worden? Neem dan een kijkje op onze site.

Lokale samenwerkingen

Leden van onze boerderij vormen een community vanuit de omliggende kernen. Samen duurzaam voedsel produceren geeft op allerlei manieren veel positieve energie aan onze leden.