Herenboeren Lingezegen

Herenboeren zijn eigenaar, producent en consument van hun éigen boerderij. De boerderij produceert verse groenten, fruit, en – in de toekomst – ook eieren en af en toe vlees. Behalve lekker en gezond, is dat ook nog eens leuk en leerzaam. Doe je mee?

Achtergrond

De coöperatie Herenboeren Lingezegen is oorspronkelijk ontstaan vanuit het initiatief van Herenboeren Nijmegen. We realiseren met ondersteuning van Herenboeren Nederland een kleinschalig gemengd boerenbedrijf; een zogenoemde Herenboerderij. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Onze drie pijlers zijn natuurgedrevene, sociaal verbonden en economisch gedragen. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je zelf van eet?

Producten en diensten

We produceren groente, fruit en – in de toekomst – Weieren en af en toe vlees voor onze leden. Wil je meer weten over hoe wij samen duurzaam voedsel produceren en hoe je lid kunt worden? Neem dan een kijkje op onze site.

Lokale samenwerkingen

Leden van onze boerderij vormen een community vanuit de omliggende kernen, samen duurzaam voedsel produceren geeft op allerlei manieren veel positieve energie aan onze leden.