Ekoplaza Ziekerstraat Nijmegen

Voel je welkom in onze sfeervolle biologische supermarkt in hartje Nijmegen! Met passie voor onze biologische producten, expertise bij de medewerkers en bruisend enthousiasme staan wij iedere dag weer voor u klaar. 7 dagen per week geopend en elke dag vers!

Achtergrond

Kom snel bij ons langs! Eigenaar Berrie Franken heeft sinds 2023 een frisse wind door de winkel laten waaien. Lekker en lokaal is onze leus. Vlees, brood, eieren, zuivel, kaarsen, bier, honing en kaas kopen wij bij voorkeur lokaal uit de streek. Voor deze heerlijke biologische producten betaalt u een eerlijke prijs. Zodat alles in de voedselketen klopt. Natuurlijk biologisch, maar vooral lokaal, persoonlijk door ons geselecteerd, duurzaam vervoerd en verpakt met zo min mogelijk plastic. We staan bekend om de betrokkenheid bij onze klanten en de expertise en bevlogenheid. U bent dan ook van harte welkom om te proeven van de persoonlijke sfeer in onze winkel. Is de winkel voor u te ver, dan kunt u bij ons online bestellen en dan leveren we tot bij uw deur en spreek je een van onze fijne bezorgers.

Producten en diensten

Onze producten zijn voorzien van een biologisch keurmerk en we hebben een grote groep producten die ook voorzien is van het biodynamische Demeter keurmerk. Dit zijn sterke kwaliteitskeurmerken waardoor we kunnen garanderen dat de producten die u koopt ook echt zo biologisch zijn als we zeggen dat ze zijn. Op de groente- en fruitafdeling zie je kleurrijk terug in welk seizoen we ons bevinden en zal je geïnspireerd worden te koken met verse en veelal Nederlandse of Europese groenten en fruit. Onze collega’s hebben kennis van de producten en ze geven u graag advies over de bereiding van onze producten.

Lokale samenwerkingen

We werken samen met lokale ondernemers uit omgeving Nijmegen. Prachtige bijenwaskaarsen en unieke kaarten worden door Bart, Elsiena en Marianne Muis van De Muisjes gemaakt. Vlees krijgen wij van de Groene Weg slagerij, waar Bas Derksen eigenaar van is. Paul en Mieke Groenhouten leveren ons elke week verse melk, kwark, yoghurt, boter, slagroom en kaas van hun boerderij in Leuth. Honing krijgen wij in het seizoen geleverd van Imkerij de Oase uit de Ooijpolder. Geitenkaas- en worst komen Bas en Lotte van ‘t Ketelbos in Groesbeek ons elke week brengen. Brouwerij Nevel levert natuurbieren met een hele eigen unieke smaak. Overheerlijke eieren komen wekelijks van kippenboer Ons Ei uit Beneden-Leeuwen en Remeker levert ons rauwmelkse natuurkorstkaas gemaakt op boerderij De Groote Voort in Lunteren. Tot slot krijgen wij wekelijks brood van Ambachtscentrum de Driekant uit Zutphen en hebben we in het seizoen waar mogelijk lokale groenten uit de buurt in onze winkel liggen.

Er zijn in Nijmegen en omstreken verschillende kinderopvanglocaties en BSO’s die wekelijks van ons biologische producten krijgen, zodat kinderen ook al jong kunnen genieten van biologische producten.