De Dassenhof

De Dassenhof voedt zowel de mond als de fantasie. Er groeien huisjes, boompjes en beestjes. Er groeien wilde plannen; er groeien wilde planten. We laten u er graag van meegenieten.

Achtergrond

In 2017 ging het eerste appelboompje de grond in, op wat toen nog een kale mais-akker was.
Inmiddels groeien er meer dan honderd verschillende eetbare planten in dit voedselbos. Nog niet allemaal in grote hoeveelheden, want bossen groeien nou eenmaal langzaam. Bovendien is Thijs Goverde, de beheerder, van huis uit geen boer dus er wil nog wel eens een plantje doodgaan. Dat geeft helemaal niks, daar leren we van, en het volgende jaar gaat het altijd weer beter.
Wat de Thijs Goverde wel is, van huis uit, is kinderboekenschrijver. Dat zie je dan ook terug in het speelse ontwerp van dit voedselbos.
De Dassenhof is, zoals dat hoort voor een voedselbos, super duurzaam. Regeneratief, natuur-inclusief, hoe je het maar noemen wilt, alleen niet biologisch. Want om je ‘biologisch”te mogen noemen moet je een certificaat halen en daar is veel administratie voor nodig, en administratie is stom en vervelend. Wie gaat er nou formulieren zitten invullen als hij ook buiten een fikkie kan stoken om iets lekkers te bakken met zijn eigen verse groenten en paddenstoelen?

Producten en diensten

Op woensdagen, van half april tot begin november, kun je op de Dassenhof terecht op woensdagen tussen 14 en 17 uur, om fruit en groente van het seizoen te plukken, tegen heel schappelijke prijzen.