De Bosspot

Bij De Bosspot vind je het bos midden in de stad, waar je leert om de oogst uit het groen optimaal te laten smaken en benutten! We inspireren je om in je éigen keuken met lokaal geteeld voedsel aan de slag te gaan.

Achtergrond

De Bosspot is een initiatief van Iris, Marieke en Rachel dat is opgericht in 2023. Met De Bosspot willen wij het gebruik van biologisch, duurzaam en lokaal voedsel bevorderen. Dit doen we door op een laagdrempelige manier een brug te slaan tussen de inwoners van Nijmegen en omliggende voedselinitiatieven zoals voedselbossen en zelfoogstmoestuinen.

Wij stimuleren lokaal eten voor de volle 100 procent! Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de planeet door een lagere CO2-uitstoot, maar ook heel goed voor de mens. Door zelf te zien hoe je voedsel groeit, verbind je je met de natuur én de mensen om je heen. En je eet ook nog eens gezond! 

Bij De Bosspot, gelegen in hartje Nijmegen in de oude Paraplufabriek, worden onder andere proeverijen, workshops en cursussen verzorgd. Wij brengen je graag in contact met een voedselinitiatief bij jou in de buurt en leren je hoe je thuis aan de slag kan gaan met alle lekkere lokale producten!

Producten en diensten

Ons doel is om lokaal eten voor jou zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Dit doen we door allerlei activiteiten:

Eet wat de Bosspot Schaft

De Bosspot organiseert kleinschalige driegangendiners onder het motto “eet wat de Bosspot schaft” waarin lokale voedselinitiatieven worden geïntroduceerd. Onze menu’s worden samengesteld met verse groenten die ‘s ochtends worden geoogst in de buurt en verwerkt tot de lekkerste plantaardige gerechten.

Workshops

Wij organiseren workshops waarbij lokale seizoensgroenten centraal staan. Je leert hierbij werken met onbekende gewassen zoals schorseneren, artisjokken of mispels. We kokkerellen, fermenteren of maken kruidenmixen en je krijgt alle recepten mee naar huis. Zo kun jij in de toekomst thuis verder aan de slag!

Info-avonden

In het kader van bewustwording en kennisverrijking bieden we lezingen en informatieavonden aan over onder andere voedselbossen, permacultuur, lokale voedselinitiatieven, kruidengebruik en wildplukken. 

Verder maken we cadeaupakketten, organiseren we catering, en privé-evenementen op maat. Of je nou een kinderfeestje of een teamuitje organiseert; wij helpen graag om jouw netwerk te inspireren en informeren over de voordelen van duurzaam, lokaal en biologisch eten. Wil jij ook samenwerken voor een evenement? Neem contact op!

Lokale samenwerkingen

Wij werken graag samen met zoveel mogelijk voedselinitiatieven in en rondom Nijmegen. Op dit moment schrijven wij recepten voor Arbres, oogsten we geregeld bij de moestuin Het Heerlijke Land en het voedselbos van De Waalgaard, werken we met producten van de Versfabriek en Brood op de Plank, maar ook bijvoorbeeld De Twee Linden, Trashure Taarten en Tuinderij de Klispoel.

In de toekomst hopen we méér fijne samenwerkingen aan te gaan met lokale producenten!