De Bosspot
Bij De Bosspot proef je het bos in de stad! Je leert bij ons de lokale oogst optimaal benutten – of het nou is door deze te proeven bij een van onze diners, of zelf te koken bij een workshop. Onze speerpunten hierbij zijn lokaal, lekker en laagdrempelig.

Achtergrond
De Bosspot heeft als doel om iedereen te enthousiasmeren over ons heerlijke lokale voedsel!
Er groeit zoveel lekkers bij ons in de buurt! Wij laten iedereen zelf ervaren hoe mooi, voedzaam, gezond en vooral ook lekker ons eigen Nijmeegse voedsel kan zijn. Of dat nou is door met de handen uit de mouwen kimchi te kneden bij een fermentatieworkshop, een catering met een goed verhaal bij een mooi feest, of een heerlijk, knus en informeel diner bij De Bosspot zelf; als je ruikt, voelt en proeft van de lokale overvloed, raak je er mee verbonden.
We werken samen met veel verschillende lokale producenten en werken altijd lokaal, onbespoten, seizoensgebonden en plantaardig. En dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de planeet, maar ook voor de mens.
Bij De Bosspot, gelegen in hartje Nijmegen in de karakteristieke oude Paraplufabriek, worden onder andere proeverijen, workshops, diners, catering en cursussen verzorgd. Wij brengen je graag in contact met een voedselinitiatief bij jou in de buurt en leren je hoe je thuis aan de slag kan gaan met alle lekkere lokale producten!
Producten en diensten
Ons doel is om lokaal eten voor jou zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Dit doen we door allerlei activiteiten:
Eet wat de Bosspot Schaft
De Bosspot organiseert kleinschalige driegangendiners onder het motto “eet wat de Bosspot schaft” waarin lokale voedselinitiatieven worden geïntroduceerd. Onze menu’s worden samengesteld met ultraverse groenten die ‘s ochtends worden geoogst in de buurt en verwerkt tot de lekkerste gerechten!
Workshops
Wij organiseren workshops waarbij lokale seizoensgroenten centraal staan. Je leert hierbij werken met onbekende gewassen zoals schorseneren, artisjokken of mispels. We kokkerellen, fermenteren of maken kruidenmixen en je krijgt alle recepten mee naar huis. Zo kun jij in de toekomst thuis verder aan de slag!
Pluk- en kookworkshops
De Bosspot neemt je graag mee op pad bij lokale producenten! Als het seizoen weer rustig van start gaat, oogsten we samen zowel wilde als aangeplant voedsel en maken gezamenlijk een heerlijke lunch.
Verder maken we cadeaupakketten, organiseren we catering en privé-evenementen op maat. Of je nou een kinderfeestje of een teamuitje organiseert; wij helpen graag om jouw netwerk te inspireren en informeren over de voordelen van duurzaam, lokaal en biologisch eten. Wil jij ook samenwerken voor een evenement? Neem contact op!
Lokale samenwerkingen
Wij werken graag samen met zoveel mogelijk voedselinitiatieven in en rondom Nijmegen. Op dit moment schrijven wij recepten voor Arbres, oogsten we onder andere bij CSA-tuin Het Heerlijke Land en het voedselbos van De Waalgaard, werken we met paddenstoelen van de Versfabriek, vers brood van Brood op de Plank, heerlijke groenten van De Biesterhof en schenken we sappen van Malus.
In de toekomst hopen we méér fijne samenwerkingen aan te gaan met lokale producenten!