Buurtmoestuin Hof van Heden

De Hof van Heden is een sociale buurtmoestuin onder de vleugels van de Lourdeskerk aan de Hatertseweg. Met zo'n 15 vrijwilligers gaan we het 7e seizoen in. Midden in de stad proberen we van dit stukje grond een kweekplaats van groente en rust te maken.

Achtergrond

We zijn een sociale buurttuin en we tuinieren zoveel mogelijk biologisch. We streven ernaar om de opbrengst van de tuin – die we verkopen – grotendeels ten goede te laten komen aan anderen. We hebben het dan over koffie, lunches etc. voor buurtbewoners die graag samen eten of voor wie het goed is dat ze er eens uit komen.

De tuin zorgt ook voor verbinding in de buurt, bijvoorbeeld door de schooltuintjes van Basisschool De Akker op ons terrein waardoor leerlingen elke week bij ons komen tuinieren.

Daarnaast willen we ook andere kansen grijpen om een ontmoetingspunt in de buurt te worden/te zijn, bijvoorbeeld door mee te doen met NLdoet en aan de Nijmeegse Opentuinendag en door mensen actief uit te nodigen om eens vrijblijvend binnen te lopen en onze mooie tuin te bekijken.

Producten en diensten

We verkopen producten die onze tuin voortbrengt: groente, fruit, bloemen, jam en honing. 

We zijn geopend als de vlaggen buiten de poort wapperen en dat is elke week op woensdag en donderdag van 10.00 – 13.00 (bovendien zijn we geopend op zondag na de Eucharistievieringen in de Lourdeskerk, elke tweede zondag van de maand). De vrijwilligers zijn op dan aan het werk en iedereen kan vrijblijvend binnen lopen en/of wat van onze producten kopen.

Lokale samenwerkingen

Verbinding met de nabijgelegen Basisschool De Akker, leerlingen komen elke week bij ons tuinieren in hun schooltuintjes.