Buurtmoestuin EetbaarGrootstal

We zijn een kleinschalige buurtmoestuin, met 21 tuintjes en een aantal gezamenlijke stukjes (bv kruidentuintje, vijver, zithoek). We hebben een wateraansluiting. Door het jaar heen organiseren we klusdagen. Interesse? Mail naar eetbaargrootstal@gmail.com.

Achtergrond

In 2013 is de buurtmoestuin Eetbaar Grootstal opgericht. Met een prachtig tuinontwerp werd de tuin opgedeeld in de diverse tuintjes. Daarna is er ondanks de langdurige winter hard gewerkt om al het onkruid te verwijderen en de grond te bewerken. Met enkele spontane initiatieven was het gezamenlijk inkopen van mest, het aanleggen van gemeenschappelijke paden en het afvoeren van grof tuinafval vlot geregeld. Enkele mensen gingen aan de slag om de waterleiding door te trekken en van stevig restmateriaal een prikbord te maken. Een idee voor een logo werd door weer een ander groepje uitgewerkt.

Er zijn nog steeds moestuinders van het eerste uur aanwezig. In de loop van de jaren zijn er ook anderen begonnen. We helpen elkaar waar het kan. We vinden het ook belangrijk dat iedereen meehelpt aan gezamenlijke klusjes. Een paar keer per jaar hebben we een compostdag en we houden 2x per jaar een Algemene leden vergadering.