Boerderijwinkel Heuvelhof

Onze boerderijwinkel Heuvelhof is gelegen in Groesbeek in een dal, omringt door heuvels. In deze sfeervolle omgeving grazen onze Lakenvelder koeien. Het vlees van deze Lakenvelder koeien is een heel bijzonder stukje vlees. Het heeft een goede vleeskwaliteit.

Achtergrond

Het merendeel van onze koeien zijn Lakenvelder koeien.  Wij hebben voor dit ras gekozen uit liefde voor de natuur-en de diervriendelijke manier van boeren. Onze dieren worden dan ook kleinschalig en extensief gehouden. Door de keuze van dit ras houden wij een stukje Nederlandse cultuurhistorie in leven. Wij zijn trots dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren.

De lakenvelder koe is een eeuwenoud zeldzaam Nederlands runderras. Dit Oud Hollandse runderras is herkenbaar aan de witte band tussen de voor- en achterpoten om de borst en rug van verder een zwart of rood dier. Vandaar de benaming Lakenvelder.

De lakenvelder staat bekend om haar vriendelijke / rustige karakter. Verder is het een dier dat gehouden kan worden zonder problemen, een duurzaam ras. Dit kunnen wij ook beamen. De dieren op ons bedrijf zijn dusdanig gezond dat wij nagenoeg geen antibiotica hoeven te gebruiken. Onze dieren groeien in hun eigen tempo en op een z’n natuurlijke mogelijke manier

Het zal u wellicht raar in de oren klinken, maar door het consumeren van onze Lakenvelders draagt u bij aan het behoud van dit zeldzame oud Hollandse ras. Wij houden de dieren op een z’n diervriendelijk en duurzame mogelijke manier waardoor u beschikking krijgt over een (h)eerlijk stukje vlees. En daar zijn wij trots op!

Producten en diensten

U kunt bij ons één of meer vleespakketten bestellen en daarmee koopt u een stukje van onze Lakenvelder. Nadat het dier helemaal verkocht is wordt hij ambachtelijk geslacht en verpakt. Het vleespakket kan dan op dezelfde dag worden opgehaald, zoals van tevoren afgesproken. Zo bent u verzekerd van een (h)eerlijk vers stuk vlees. De pakketten nemen maximaal 1 tot 2 diepvrieslades in beslag.

Lokale samenwerkingen

Onze Lakenvelders worden soms verwend door de lokale bierbrouwers. Van hun krijgen ze soms de bierborstel die overblijft na het brouwen. Zo helpen we ook de brouwers meer circulair te worden.