Leer kimchi maken en ga met een pot vol gefermenteerde groente én een hoofd vol inspiratie naar huis.
Ook al is het november en is de grote oogsttijd voorbij, bij ons is er nog volop groente te oogsten! We hebben dit jaar weer een hele rijke kolen oogst. En daar is van alles mee te maken. De traditionele zuurkool zit in het vat, de rode kool is ingemaakt en nu is het tijd om kimchi te maken!
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is een soort zuurkool 2.0. We gaan onze onbespoten kolen fermenteren, met kruiden en specerijen. Kimchi betekent gezouten of verzonken groente. Dit verwijst naar het inleggen van de groente. Door bewaartechnieken zoals kimchi kan je de bewaartijd van je oogst verlengen en er dus langer van eten.
Tijdens de workshop leer je kimchi maken met voornamelijk onze kolen. Je gaat naar huis met een kilo zelfgemaakte kimchi en de vaardigheden om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.
Kosten: € 30,- pp
Tijd: Inloop vanaf 19:15 uur en start workshop 19:30 uur. Einde: 21:30 uur
Inclusief: koffie of thee, een pot (die krijg je van ons) gevuld met kimchi van onder andere onze onbespoten kool