We zijn live!

14 april 2024

We zijn live!

Welkom bij de Streek op Tafel!

Dit is dé plek waar vanuit jij wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Rijk van Nijmegen. Ontdek lokale boeren, makers, winkels, en restaurants. Ga op pad met de smaakroutes, creëer jouw eetbare tuin, ontdek de leukste food activiteiten of stel je vragen over voedsel en stadslandbouw. Samen dragen we bij aan een ecologisch, economisch en sociaal voedsellandschap.

De Streek op Tafel is een platform dat een netwerk van voedselinitiatieven, inwoners, organisaties en bedrijven samenbrengt die bijdragen aan een beter voedsel. We bieden overzicht van wie, wat waar doet. We vergroten de zichtbaarheid van individuele initiatiefnemers, hun praktijken en producten. We verbinden de lokale voedselketen met de inwoners. We zijn een aanspreekpunt waar iedereen terecht kan voor vragen en ideeën over voedselinitiatieven.

"WE ZIJN EEN BEWEGING WAARAAN STEEDS MEER VOEDSELINITIATIEVEN, INWONERS, ORGANISATIES EN BEDRIJVEN ACTIEF MEEDOEN."

We bevorderen korte voedselketens met eerlijke prijzen, stimuleren gezonde producten uit natuurinclusieve landbouw, verbeteren de biodiversiteit en belevingswaarde van stedelijke en agrarische gebieden en moedigen participatie aan. We zetten in op bewustwording van onze voedselkeuzes op het ons omringende landschap: ‘Eet je uitzicht’ . Voedsel is voor ons niet alleen een bron van voeding, maar ook een bron van sociale waarde, gezondheid, recreatie en welzijn!

Voor het ontwikkelen van de website destreekoptafel.nl is er voortgebouwd op bestaande activiteiten en data afkomstig van de website ‘eetbaarnijmegen.nl‘ en de inspanningen van Karla en Arianne. Veel dank hieroor!

Ter ondersteuning is recentelijk de stichting De Streek op Tafel opgericht met Martin Ruivenkamp als voorzitter en Jan-Pieter Zonnenberg als algemeen bestuurslid en penningmeester. Het doel van de stichting is het bevorderen van een ecologisch, economisch en sociaal duurzaam voedsellandschap in de regio Nijmegen en omstreken.

Dank aan de volgende partners voor het mogelijk maken van De Streek op Tafel en de fijne samenwerking:

Gemeente Nijmegen, Stichting Toerisme en Recreatie Berg, gemeente Berg en Dal

Cilia, Sanne, Ton, onze vrijwilligers en Wijngaard de plak

Volg De Streek op Tafel op social media via @destreekoptafel