UWE Cider&Ales

UWE Cider&Ales maakt innovatieve appelproducten. 15 jaar geleden waren we een van de eerste cidermakers in Nederland. Inmiddels maken we ook destillaten, zure bieren en azijnen. Veel ingrediënten komen uit ons voedselbos de Cidergaard in park Lingezegen.

Achtergrond

UWE Cider&Ales is gevstigd in Elst waar ook de Elstar appel vandaag komen. Sinds 2007 zetten we deze appeltraditie voort met innovatieve appelproducten. Naast cider maken we nog een heleboel andere lekkere producten zoals pommeau (een zoet aparatief vergelijkbaar met port) of appelbalsamico.

Veel van onze ingredienten komen uit ons voedselbos in park Lingezegen: de Cidergaard. Sinds 2024 zijn we volledig biologisch geworden. We gebruiken spontane vergisting en geloven in de teroir van deze streek: de voedingsstoffen in de grond en de micro-organismen die daar leven zijn bepalend voor de smaak.

Producten en diensten

Uwe Cider&Ales is gespecialiseerd in het maken van appel- en perenciders. Al in 2009 hebben we bomen aangepland waar je goed cider mee kunt maken. Met name de bitter-zoete appelsoorten zorgen voor een verbreding van de smaakrichtingen.

Naast cider maken we nog tal van andere appelproducten zoals applebrandy (40% acl), pommeau (17% alc), appelazijn, appelbalsamico en ook zure bieren waar veel fruit uit ons voedselbos in zit. Bijvoorbeeld duindoorn, bramen, kweeperen en pruimen.

Lokale samenwerkingen

Onze producten zijn verkrijgbaar op diverse plaatsen in de omgeving van Nijmegen, Arnehem en Wageningen., maar ook in de rest van Nederland.

Ben je benieuwd geworden naar onze produkten, boek dan een proeferij. Kijk voor meer informatie op onze website: uwecider.nl