Stichting Van Tuin Tot Bord

Stichting Van Tuin Tot Bord is een sociaal ondernemende organisatie voor en door bewoners in Nijmegen. Van Tuin Tot Bord (VTTB) heeft als doel om door middel van gezonde voeding bij te dragen aan meer verbinding en gezondheid in de wijk.

Achtergrond

Onder het motto ‘samen oogsten, samen koken, samen eten’, is Van Tuin Tot Bord inmiddels in drie Nijmeegse stadsdelen actief. Samen met bewoners verbouwen we groente in onze buurtmoestuinen. Met de oogst bereiden de kookteams in het buurtrestaurant wekelijks een driegangendiner voor de buurt.

Het kloppende hart van al onze activiteiten zijn onze vrijwilligers die samen, met veel plezier en betrokkenheid, in de moestuinen werken of meehelpen in onze buurtrestaurants. Dankzij hun enthousiaste inzet is Van Tuin Tot Bord een fijne ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Van Tuin Tot Bord is in 2015 als project van Bindkracht10 gestart en is sinds 2022 een zelfstandige stichting. De betaalde professionals binnen VTTB zijn de directeur, de bedrijfsleiders/koks en de moestuin coördinatoren. Zij nemen de coördinatie en organisatie van de activiteiten voor hun rekening en zorgen dat alles lekker loopt en vrijwilligers op ieder op hun eigen manier kunnen meedoen,

 

 

Producten en diensten

Van Tuin Tot Bord biedt:

Wekelijkse buurtrestaurants bij ‘t Hert, de Broederij en wijkcentrum de Schakel. Buurtbewoners koken een driegangenmaaltijd voor de buurt met zoveel mogelijk groenten uit onze eigen moestuinen.

Kookgroepen: buurtbewoners kunnen meedoen in de kookgroep van een van onze buurtrestaurants.

Moestuingroepen: buurtbewoners kunnen meedoen in een van onze moestuingroepen.

Van Tuin Tot Bord Junior: we organiseren in de stadsdelen Lindenholt, Nijmegen Midden en Nijmegen Zuid naschoolse oogst- kook en eetactiviteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Catering: op aanvraag verzorgen we gezonde hapjes, lunches en diners voor externe klanten, zoals bedrijven.

Lokale samenwerkingen

Van Tuin Tot Bord werkt samen met de gemeente en lokale organisaties zoals de Broederij, Bindkracht10, BUUR, GGD, KION, Portaal en Quiet.