Terug naar overzicht

Koken aan de Waal

Koken aan de Waal is een kookschool met educatieve tuin en voedselbosje. We verzorgen o.a. kookworkshops en -cursussen, maandelijkse Filosofische diners en diverse andere activiteiten op het gebied van lekker & gezond eten.

Achtergrond

In 2011 zijn wij in de boerderij aan de Oosterhoutsedijk de kookschool begonnen. Vanuit het idee dat we uit onze eigen omgeving wilden koken hebben we om onze kookschool heen een moestuin en voedselbosje aangelegd. Hier verbouwen we op duurzame wijze kleinschalig groenten, kruiden, noten en fruit.

Onze kooklessen veranderden door de tuin; Waar eerst ingrediënten vanuit een recept bij elkaar gezocht werden, wordt nu door de tuin bepaald wat het recept wordt. We koken met wat er op dat moment rijp en lekker is.

Het verbouwen van voedsel heeft ons laten zien hoe we verbonden zijn met de natuur en onze directe omgeving. In de loop van de jaren zijn we steeds meer gaan nadenken over de betekenis van voedsel in onze cultuur en natuur.

Producten en diensten

Rob is chefkok en receptontwikkelaar en Wendy vinoloog en leefstijlcoach

Je kunt bij ons terecht met je eigen groep van 8 tot 16 personen voor een kookworkshop. Of je kunt aansluiten bij een KookClub.

Op zondag middagen organiseren we Filosofische Diners, de zogenoemde SalonTafels. Een inspirerende spreker (m/v) vertelt over zijn of haar ideeën. Wij serveren daar een meergangen-menu met mooie wijnen bij.

Tweemaal per jaar start onze basiscursus wijn&spijs combineren en regelmatig organiseren we workshops Kaas&Wijn.

In onze kleine en fijne delicatessenwinkel kun je op afspraak winkelen of een borrelbox bestellen.

Wendy is ook opgeleid tot leefstijlcoach. Onze coaching bestaat niet alleen uit praten maar indien gewenst kan er ook samen gekookt worden. Voor individuele coaching en voor kleine groepen kun je een afspraak maken om kennis te maken.

Lokale samenwerkingen

We werken o.a. samen met Gelukkige Groentes en diverse leveranciers uit onze directe omgeving. Ons vlees komt o.a. van Landgoed de Houberg, waar de dieren buiten leven in familie groepen.