Geitenboerderij ’t Ketelbos

´t Ketelbos is een kleinschalige, biologische geiten- en zorgboerderij in Groesbeek. Alle melk van de 120 melkgeiten wordt op de boerderij verwerkt tot heerlijke geitenkaas. Kom gezellig langs om te proeven en de geiten te knuffelen!

Achtergrond

´t Ketelbos is in 2013 opgericht door Bas en Lotte met als kernwaarden diervriendelijk, duurzaam, sociaal en transparant. Het bedrijf en de kaas zijn volledig biologisch, wat inhoudt dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, dat de geiten veel ruimte hebben en bij goed weer de wei in kunnen. Daarnaast blijven de lammeren bij de moeders lopen zolang ze melk nodig hebben en worden de geiten niet onthoornd.

Producten en diensten

Er worden op Ketelbos zowel harde als zachte kaas gemaakt. De harde geitenkaas is rauwmelks, dat wil zeggen dat de melk niet gepasteuriseerd wordt. De kazen hebben een natuurkorst. Daarnaast hebben we een zachte geitenkaas die lekker is voor in de salade of op een stokbroodje.

Op de boerderij bevindt zich ook kaasmakerij Wolverlei, die gerund wordt door Nadine. Zij maakt heerlijke zachte kruiden- en schimmelkaasjes naar Frans recept van de melk van de Ketelbosgeiten.

Er is ook rauwe geitenmelk verkrijgbaar. Klanten kunnen hiervoor zelf een fles of emmertje meenemen.

Ook is er geitenvlees te koop. Aangezien dit vlees voornamelijk van bokken komt die in het voorjaar geboren worden is dit in principe een seizoen product dat vanaf rond oktober verkocht wordt.

Een belangrijk onderdeel is de dagbesteding. 4 dagen per week kunnen volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding meewerken op de boerderij.

 

 

 

Lokale samenwerkingen

Geitenboerderij ‘t Ketelbos richt zich voornamelijk op de lokale markt. Veel kaas wordt geleverd aan winkels en restaurants in Nijmegen en omgeving.