De Klispoel

De Klispoel is de énige waterkerskwekerij in Nederland. Daarnaast telen wij sla. Ons bedrijf ligt aan de voet van de stuwwal vlak bij Nijmegen. Ook vanwege de ligging in dit prachtige, maar kwetsbare gebied teelt de Klispoel biologisch.

Achtergrond

De Klispoel b.v. teelt vanaf de oprichting van het bedrijf in 1970 biologisch en is sinds 1975 hiervoor gecertificeerd. Biologisch telen houdt in; telen zonder het gebruik van kunstmeststoffen en chemisch – synthetische bestrijdingsmiddelen. De meststoffen zijn van natuurlijke oorsprong.

Voor wat betreft de bestrijding van ziekten en ongedierte is het vooral van belang de plant gezond te houden. Een sterke, gezonde plant wordt minder snel ziek, trekt minder insecten aan en herstelt beter na beschadiging. Om dit te bereiken moeten we in de eerste plaats zorgen voor een goede bodem met voldoende voedingsstoffen en een gezond bodemleven. De bodem wordt zo min mogelijk uitgeput door het toepassenvan groenbemesting, het terug brengen van plantresten in de bodem en de structuur van de bodem zo min mogelijk aan te tasten.

Producten en diensten

De vraag vanuit de directe omgeving naar de waterkers en de sla nam de laatste jaren toe. Om deze gewaardeerde consumenten tegemoet te komen opende De Klispoel 20 oktober 2021 een boerderij automaat waar u de kraakverse groente van eigen bodem kunt kopen. Een nieuw product is de waterkerspesto die net ontwikkeld is én nieuw in Nederland. Net zoals de waterkers heeft de verse pesto een pittige “bite”, dat is weer eens wat anders!

Het Klispoel-assortiment is aangevuld met andere mooie producten uit de regio, zoals groente, eieren, honing, sap en fruit.