Boerderij Automaat De Plak

Wij boeren met liefde voor dier en natuur en dit te delen met onze medemens

Achtergrond

Al generaties lang is boerderij De Plak een begrip in de Ooij. Wij streven er na om zoveel mogelijk rekening te houden met dier en natuur. Want als jij hen goed verzorgd, krijg je er veel liefde en moois voor terug. Zo zijn we druk bezig met biodiversiteit en duurzaamheid. Van zonnepanelen tot klaver in ons gras. Van het verbouwen van voedsel voor onze koeien. Tot een veld vol prachtige zonnebloemen. Kortom, dit zijn waardes die hoog bij ons in het vaandel staan. Het idee komt van onze zoon Guus, hij is in 2021 gestart met de boerderij automaat. Hiermee willen wij de mensen laten zien dat er veel mooie en goede producten uit de buurt komen. Tevens vinden wij het belangrijk om het verhaal achter onze producten te kunnen vertellen.

Producten en diensten

Onze boerderij automaat bestaat uit een melktap, een luikjes automaat en een koelautomaat. Bij de melktap kan je zelf verse melk tappen, die rechtstreeks van onze koeien vandaan komt. In de luikjes automaat liggen aardappelen, uien, eieren, noten, honing en sapjes. En in de koeling ligt onder andere onze heerlijke  “ Plakse kaas “ gemaakt van melk van onze koeien. Maar ook zuivelproducten zoals, karnemelk, yoghurt, vla en roomboter. En heerlijke boerendipjes.

Lokale samenwerkingen

Wij vinden het belangrijk dat de producten vanuit ons eigen bedrijf komen of van bedrijven in onze omgeving. Een mooi voorbeeld hiervan is de honing. Tijdens de periode dat de zonnebloemen prachtig in bloei stonden. Had de imker zijn bijenkorven op ons veld staan. Zijn honing wordt dan weer bij ons aangeboden.  Zo kunnen wij samen trots zijn en sterk staan voor een mooi product.