Bistro Flores

Bistro Flores biedt uitdagende, comfortabele en duurzame gerechten uit de Nederlandse keuken. Als restaurant willen wij een voorbeeld zijn en inspireren in een veranderend voedselsysteem waarin duurzaam eten uit eerlijke ketens in het middelpunt staat.

Achtergrond

Onze Filosofie

Het voedselsysteem is in verandering. In 2050 eten we meer plantaardige en minder dierlijke producten, wordt er geen voedsel meer verspild, wordt gezond en duurzaam eten de standaard, ook zijn er eerlijke ketens en maken we gebruik van herbruikbare verpakkingen.

Dat klinkt mooi, maar kan alleen waarheid worden als we ons deel bijdragen. Als restaurant zien we onze rol hierin om voorbeeld te zijn: om te inspireren en te laten zien hoe het ook kan. Een brug te slaan en te verbinden, op een realistische en toegankelijke wijze.

We willen laten zien welke initiatieven al bijdragen aan de transitie naar een gebalanceerd systeem, maar ook waar het nog beter kan.

We willen laten zien hoe plantaardig eten smaakvol, verrassend en bevredigend kan zijn. Maar ook hoe we op een verantwoorde manier wel dierlijke producten kunnen eten.

We willen graag laten zien wat de pracht is van ieder seizoen hier in Nederland. Maar ook hoe we gebruikmaken van fermentaties en schimmels zoals koji, om producten houdbaar te kunnen maken voor tijden dat de natuur in rust is.

We geloven in geleidelijke transitie, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Niet radicaal maar stap voor stap. Dit is enorm uitdagend en vergt veel geduld.

We zijn eerlijk naar onszelf en proberen alles te rechtvaardigen, ook op plekken waar het knelt. We zijn er nog lang niet maar door erin te geloven en iedere dag stappen te zetten komen we steeds verder.

 

 

Producten en diensten

Wij bieden keuze uit meerdere menu’s:

Het doordeweeks flores-menu (3-4 gangen)
Een kleinere versie van ons volledige Flores-menu, ideaal wanneer
je niet te uitgebreid wil dineren of nog naar het theater gaat. Dit
menu bieden we aan op dinsdag, woensdag en donderdag.
Het Flores-menu (5-6 gangen)
We houden van groenten en laten deze graag de hoofdrol spelen.
Geen zorgen, als je 5, 6 of 7 gangen eet komt er ook een vlees
hoofdgerecht en een gang met vis langs. Daarnaast is er altijd nog
de mogelijkheid om het menu uit te breiden met de klassieke côte
de boeuf.
Het plant-menu (5-6 gangen)
Het plant-menu is op basis van plantaardige producten, aangevuld
met zuivel en ei van lokale, duurzame boerderijen.
En we kunnen 5 gangen volledig veganistisch serveren.

We halen onze producten zoveel mogelijk bij lokale, kleine producenten.
We maken gebruik van wilde fermentatie, gecontroleerde rijping en leren elke dag bij over duurzame gastronomie.
Het seizoen staat centraal voor onze inspiratie en dat proef en zie je terug aan tafel.
Met liefde en passie combineren wij onze gerechten met zuivere wijnen, bieren en sappen.

Lokale samenwerkingen

Wij werken onder andere samen met

Bodemzicht, Oogstwold, Lindenhoff, Eet Meer Bosch, Gordon Spoor, Bijmegen, Het Ketelbos, Ikhebeentuintje, De Wolverlei kaasmakerij, De Klispoel, Nevel UWE Cider & Ales streek bakker Jorrit B&W oesters