Aurora kaas GmbH
Biologische familie kaasmakerij Aurora verwerkt sinds 1980 uitsluitend biologische melk uit de regio. Kaas gemaakt met respect voor mens, dier en natuur - gewoon natuurlijk lekker!

Achtergrond
Opgericht in 1980 door Janny en Harry ten Dam, wordt de kaasmakerij nu gerund door de tweede generatie in de Niederrhein met hun vier kinderen en 40 medewerkers. Vanaf het begin wordt er alleen biologische koeien-, geiten- en schapenmelk verwerkt van regionale biologische, Bioland en Demeter boerderijen in Duitsland en Nederland. De producten zijn verkrijgbaar als boterkaas of gerijpt in smaken variërend van Mild-Jung tot Kräftig-Überjährig en in unieke kruiden- en seizoensvariaties. Aurora biedt ook een uitgelezen selectie gearomatiseerde roodcultuurkazen.
Producten en diensten
Traditioneel vakmanschap, Nederlandse recepten en innovatieve technologieën maken het mogelijk om de natuurlijke smaak van biologische melk optimaal tot zijn recht te laten komen. De melk wordt niet gestandaardiseerd, zodat alle positieve eigenschappen van de melk in de kaas behouden blijven, wat resulteert in een aangenaam romige en aromatische textuur.
De kaas wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en is ook halal-gecertificeerd. De rijping vindt plaats in een bad met zeezout. De broden rijpen vervolgens op houten planken of worden gewassen met affinage van rode cultuur. Afhankelijk van de variëteit rijpen de wielen vier weken tot meer dan een jaar, zodat ze genoeg tijd hebben om hun smaak te ontwikkelen.
Alle Aurora kazen worden gekenmerkt door hun zorgvuldige samenstelling van natuurlijke melk en kruiden of seizoensgebonden kruidenmengsels, die zorgen voor creatieve en plezierige variatie op de kaastoonbank.
Lokale samenwerkingen
We werken samen met biologische boeren uit de Nederrijn en de Achterhoek. We ontvangen al jaren de voedzame biologische producten van deze boerderijen. Melk is drie dagen per week verkrijgbaar in onze fabriekswinkel. De kaas is ook verkrijgbaar in de meeste biologische winkels, boerderijwinkels en kaasspeciaalzaken.