21
apr

Verkenningstocht met de natuur 21 april

Bekijk website

De natuur schenkt ons veel moois en wij kunnen als mensheid veel teruggeven aan haar. Hoe je kijkt naar de natuur, beïnvloedt hoe je haar ervaart, en hoe je met haar omgaat. Hoe kijk jij naar de natuur? Dit is een vraag die we graag samen met jou verkennen.

Op zondag 21 april 2024 organiseren we daarom een Verkenningstocht met de natuur bij de Waalgaard. Met een klein gezelschap nemen we je mee op een verkenningstocht. Bij de verkenning gebruiken we ons hoofd, hart en lichaam. Kortom: jouw eigen natuur. Ook de natuur die aanwezig is bij de Waalgaard, zoals de perenbomen, rivier de Waal, groenten, vogels, wilde planten, lieveheersbeestje, nemen we mee. Het is onze intentie om jou op deze route te inspireren. Dit doen we door bijvoorbeeld verhalen over de plek te delen, poëzie te exposeren, en je de geschenken van de plek te laten proeven. Ook word je uitgenodigd om oefeningen te doen en te reflecteren. Onderweg schrijf je al je inzichten en reflecties op in een notitieboekje, die we speciaal hebben ontworpen. Aan het einde van de route is er ruimte om ervaringen en reflecties met elkaar te delen.

We nodigen je daarna uit om je onderzoek voort te zetten. Want eigenlijk geloven we dat deze verkenningstocht nooit echt af is.

Dit is wat we gaan doen

13:00 – 13:30: ontvangst

13:30 – 15:00: route

15:00 – 16:00: delen

16:00 – 16:30: afsluiting

Meer informatie en aanmelden via https://wecologize.com/verkenningstocht-met-de-natuur/

Praktische informatie: Datum en tijd: zondag 21 april 2024 van 13:00 – 16:30

Locatie: De Waalgaard, Scharsestraat 8 in Weurt (vlakbij Nijmegen)

De kosten voor deelname zijn als volgt: € 25 voor degenen die het zich kunnen veroorloven, € 17,50 voor deelnemers met een wat beperkter budget en € 10 voor studenten en jongeren met een zeer beperkt inkomen. Maximaal aantal deelnemers: 25.

Delen