28
jun

Leer inmaken, zoet-zuur en Wecken

Bekijk website

 

Waarom Fermenteren

In deze workshop leer je groentes te fermenteren en dus houdbaar te maken. Op deze manier kun je de overvloed aan groenten in de zomer gebruiken om in de winter gezonde heerlijke producten te eten.  De diverse recepten maken de winter maaltijd extra lekker en gezond.

Wat kun je na de cursus inmaken en Wecken

  • Begrijpen wat inmaken en Wecken is, wat er gebeurt en hoe je het proces kan beïnvloeden.
  • Gezondheidsaspecten
  • Je weet welke gereedschappen je nodig hebt.
  • Wat de voorbereiding is i.v.m. hygiëne.
  • Welk soort producten je kan inmaken en en welke niet.
  • Proeven van ingemaakte producten.
  • Recepten zelf maken om later op te eten

Wat gaan we doen tijdens de cursus

  • Introductie en doel deelnemers.
  • Uitleg wat fermenteren is, wat er precies gebeurt.
  • Proeven gefermenteerde producten.
  • Bespreken verschillende recepten.
  • Uitleg gereedschappen en hoe je ze gebruikt.
  • Oogsten groente/vruchten/kruiden in de tuinderij
  • Voorbereiding groenten/vruchten/kruiden.
  • Steriliseren potten en gereedschap.
  • Producten in potten doen, hoe op te slaan.

 

Delen