Terug naar overzicht

het Kleverland

Uit liefde voor moeder aarde en vanuit natuurlijke principes telen wij levenskrachtig voedsel in een levendig landschap. Oogstdeelnemers krijgen een wekelijkse groentetas of komen zelf oogsten en verbinden zich met het land waar hun voedsel vandaan komt.

Achtergrond

Wij (Teun en Marije) droomden ervan om samen een boerderij te beginnen waar we mensen weer in contact kunnen brengen met de essentie: Goed voedsel dat jou blij maakt, dat goed is voor je lichaam en voor de bodem en het landschap. We wilden een plek creëren die veerkrachtig is, waar je de verbinding met moeder aarde weer ervaart en je weer onderdeel voelt van het web van leven. Op landgoed de Kleverbergh is deze plek ontstaan en heten we je graag welkom op voedselgaard het Kleverland.

We telen biologisch (SKAL certificaat is aangevraagd) in samenwerking met het ecosysteem waar we onderdeel van zijn. Dat betekent: geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Wel werken we met zaadvaste rassen, variëren we met meerjarige en eenjarige gewassen die elkaar ondersteunen, groenbemesters die de bodem bedekken en voeden en produceren we eigen compost. Voor de oppervlakkige bodembewerking zetten we in op fossielvrije paardentractie in plaats van een tractor.

Producten en diensten

We leveren wekelijkse groentepakketten jaarrond in drie maten, met een divers aanbod van seizoensgroenten, kruiden en aardappelen.

Ook bieden we mensen de optie om van april tot en met oktober zelf te komen oogsten op het land.

 

Lokale samenwerkingen

We werken samen met chef Gabi Stoffelen die in langetafeldiners organiseert bij In de Tuin. Zij tovert heerlijke gerechten van onze oogst en terwijl je dineert kijk je uit over het Kleverland.