30
mei

Fermenteren, leer Kimchi maken

Bekijk website

Waarom Fermenteren

In deze workshop leer je groentes te fermenteren en dus houdbaar te maken. Op deze manier kun je de overvloed aan groenten in de zomer gebruiken om in de winter gezonde heerlijke producten te eten.  De diverse recepten maken de winter maaltijd extra lekker en gezond.

Wat kun je na de cursus Fermenteren

  • Begrijpen wat fermenteren is, wat er gebeurt en hoe je het proces kan beïnvloeden.
  • Gezondheidsaspecten van fermenteren.
  • Je weet welke gereedschappen je nodig hebt.
  • Wat de voorbereiding is i.v.m. hygiëne.
  • Welk soort producten je kan fermenteren en welke niet.
  • Proeven van gefermenteerde producten.
  • Recepten zelf maken om later op te eten

Wat gaan we doen tijdens de cursus

  • Introductie en doel deelnemers.
  • Uitleg wat fermenteren is, wat er precies gebeurt.
  • Proeven gefermenteerde producten.
  • Bespreken verschillende recepten.
  • Uitleg gereedschappen en hoe je ze gebruikt.
  • Oogsten groente/vruchten/kruiden in de tuinderij
  • Voorbereiding groenten/vruchten/kruiden.
  • Steriliseren potten en gereedschap.
  • Producten in potten doen, hoe op te slaan.

Delen