2
nov

Cursus Inmaken

Bekijk website

Cursus Inmaken in zoet/zuur

Stop de zomer in een potje. Leer hoe je heerlijke zoet/zuur kan maken die het hele jaar te gebruiken is bij de maaltijd of als tapas.

In Wijchen
Inclusief Lunch
3 – 4 uur
€60,-

Wat kun je na de cursus Inmaken in zoet/zuur

Begrijpen hoe conserveren in zoet/zuur werkt en hoe je het proces kan beïnvloeden.
Gezondheidsaspecten van Zoet/zuur.
Je weet welke gereedschappen je nodig hebt.
Wat de voorbereiding is i.v.m. hygiëne.
Welk soort producten je kan inmaken en welke niet.
Proeven van ingemaakte producten.
Recepten zelf maken om later op te eten

Door in te maken geef je smaak aan producten en verduurzaam je ze voor later.

Wat gaan we doen

Introductie en doel deelnemers.
Uitleg wat inmaken is, wat er precies gebeurt.
Proeven van ingemaakte producten en een lekker lunch
Bespreken verschillende recepten.
Uitleg gereedschappen en hoe je ze gebruikt.
Oogsten groente/vruchten/kruiden in de tuinderij
Voorbereiding groenten/vruchten/kruiden.
Steriliseren potten en gereedschap.
Producten in potten doen, hoe op te slaan.

Waarom Inmaken

In deze workshop leer je groentes te in te maken en dus houdbaar te maken.

Op deze manier kun je de overvloed aan groenten in de zomer gebruiken om in de winter gezonde heerlijke producten te eten.  De diverse recepten maken de winter maaltijd extra lekker en gezond.

Delen