Let op: Deze activiteit heeft al plaatsgevonden
Leer in 1 dag hoe je groenten kan fermenteren en ga naar huis met je eigen gefermenteerde groente en lekkere recepten.
Wat kun je na de cursus Fermenteren
Begrijpen wat fermenteren is, wat er gebeurt en hoe je het proces kan beïnvloeden.
Gezondheidsaspecten van fermenteren.
Je weet welke gereedschappen je nodig hebt.
Wat de voorbereiding is i.v.m. hygiëne.
Welk soort producten je kan fermenteren en welke niet.
Proeven van gefermenteerde producten.
Recepten zelf maken om later op te eten
Wat gaan we doen
Introductie en doel deelnemers.
Uitleg wat fermenteren is, wat er precies gebeurt.
Proeven gefermenteerde producten.
Bespreken verschillende recepten.
Uitleg gereedschappen en hoe je ze gebruikt.
Oogsten groente/vruchten/kruiden in de tuinderij
Voorbereiding groenten/vruchten/kruiden.
Steriliseren potten en gereedschap.
Producten in potten doen, hoe op te slaan
Waarom Fermenteren
In deze workshop leer je groentes te fermenteren en dus houdbaar te maken.
Op deze manier kun je de overvloed aan groenten in de zomer gebruiken om in de winter gezonde heerlijke producten te eten. De diverse recepten maken de winter maaltijd extra lekker en gezond.
Aanmelden: Fermenteren